Black Friday, week en cybermonday bij Simpelschoon.com

Nog even geduld ...

vanaf 21 november


Wat is Black Friday?

Je kunt er de laatste jaren niet meer omheen: Black Friday. Wat houdt het precies in?

De term Black Friday of op zijn Nederlands “Zwarte Vrijdag” is de vrijdag na Thanksgiving, een dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met hun inkopen voor de kerst. Winkeliers bieden op deze dag namelijk hun producten aan met flinke aanbiedingen. Voor consumenten is het dan ook een mooie gelegenheid om gebruik te maken van interessante deals en aanbiedingen die Black Friday te bieden heeft! Black Friday vindt plaats op de vierde- en laatste vrijdag van november.

Dit jaar, in 2019, valt Zwarte Vrijdag op vrijdag 29 november.


De afgelopen jaren was Black Friday op:

Black Friday 2017: vrijdag 24 november
Black Friday 2018: vrijdag 23 november
Black Friday 2019: vrijdag 29 november


Ontstaan

Over het ontstaan van Black Friday bestaan verschillende theorieën.

In het verleden was de gewoonte van veel winkeliers hun verliezen in rode cijfers op te schrijven en hun winsten in zwarte cijfers. Op Black Friday behalen veel winkels door de aanbiedingen één van de hoogtepunten van het jaar als het gaat om omzet. Daarom gelooft men dat Black Friday verwijst naar de fantastische winst die de winkels genereren, zodat zij ‘zwarte cijfers’ kunnen schrijven. Of dit ook echt zo is is de de vraag, want winkeliers maken natuurlijk ook wel in andere weken in het jaar winst.

De Amerikanen hebben deze dag van aanbiedingen ‘Black Friday’ genoemd. De naam komt oorspronkelijk uit Philadelphia en met de naam wordt de gigantische drukte in het verkeer en de winkelstraten beschreven, die meestal ontstaan door de acties op Black Friday.


Black Friday in Nederland

Sinds 2015 begint Black Friday ook in Nederland stuk bekender geworden. Gelukkig gaat Black Friday in Nederland een stuk gemoedelijker aan toe. In Nederland geen gekke taferelen zoals in Amerika. Geen extreem lange rijen voor de deur of vechtpartijen, maar wel veel kortingen en aanbiedingen. In Nederland kunt je onder andere online heel makkelijk en eenvoudig profiteren van de beste deals. De aanbiedingen zijn vaak ook langer geldig dan slechts 1 dag en duren vaak tot de maandag na het weekend: de Cyber Monday. In totaal heeft u dus meerdere dagen om te profiteren van de kortingen.voorwaarden

Aanbiedingen voorwaarden
...
Leave a comment
Note: HTML is not translated!
De waardering van simpelschoon.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 339 reviews.